مراقبت از سالخوردگان جامعه در دوران کرونا توسط دانشجویان دانشگاه تورنتو
دانشجویان دانشگاه تورنتو، برای مراقبت از سالخوردگان در دوران کرونا دست به مطالعه و پژوهش زدند. این دانشجویان فداکار، پس از انجام مطالعات لازم، در دو حوزه فعالیت میکنند: برای مراقبت از سالمندان و حمایت کارکنان مبارزه با بیماری کرونا خط مقدم.
گروهی از دانشجویان و افراد تازه فارغالتحصیلان از دانشکدۀ هنر و علوم دانشگاه تورنتو در تلاش هستند تا به همکاری با کارمندانی بپردازند که در کادر پزشکی هستند. این گروه همچنین قصد حمایت و همکاری با کسانی را دارند که در خانههای سالمندان برای بیماران کرونا خدمات رسانی کردهاند. جامعۀ هدف این گروه، سالمندان مبتلا به بیماری کوید-19 است.
این گروه متشکل از هفت دانشجو و فارغالتحصیل دانشگاه تورنتو است. این افردا در حال گذراندن دورهای هستند که در آن، موضوعاتی مانند آلزایمر، سالخوردگی و مراقبت از افراد کهنسال را آموزش میبینند. نام این گروه انجمن دانشجویی توانمندسازی سالمندان (SAGE) است و در اوایل بهار 2020 تشکیل شده است.
روویدا حسین دانشجوی دانشگاه تورنتو که به تازگی لیسانس علوم خود را از این دانشگاه دریافت کرده، بنیانگذار این گروه است. او که در علوم اعصاب و زیست شناسی سلولی و مولکولی نیز دارای مدارک دانشگاهی است، میگوید: ماموریت انجمن دانشجویی توانمندسازی سالمندان، حمایت از افرادی است که در خط مقدم و خانههای سالمندان برای مبارزه با بیماری کرونا میجنگند. هدف دیگر ما رسیدگی به افراد سالخورده در طول بحران بیماری کرونا است.
پروژۀ مراقبت از جامعه در دوران کرونا
خانم حسین میگوید که من سابقاً به عنوان داوطلب در یک خانۀ سالمندان فعالیت کردهام. میتوانم به جرات بگویم درک سختی کار افرادی که به این شکل در خط مقدم فعالیت میکنند، بسیار دشوار است. این افراد زمان طولانی در یک مکان و برای مراقبت از مبتلایان به کرونا، اقامت دارند و کار آنها بسیار سخت است. خانم حسین که سابقاً عضو کالج ترینیتی بوده، میگوید ما در حال حاضر به عنوان دانشجویان و فارغالتحصیلان، در موقعیتی هستیم که میتوانیم به آنها کمکی کرده و کاری انجام دهیم. پس چرا این کمک خود را از آنها دریغ کنیم؟
در حال حاضر انجمن دانشجویی توانمندسازی سالمندان (SAGE)، در حال کار بر روی چهار پروژه برای کمک به کارمندانی است که به طور طولانی مدت در طول دوران پاندمی مشغول به کار هستند. این پروژه به حمایت از سه خانۀ سالمندان تمرکز دارد. این ابتکار عمل، موسوم به «پروژۀ مراقبت از جامعه»، شامل همکاری با مشاغل و رستورانها برای سرویس دهی به کارمندانی است که در کار مراقبت طولانی هستند. آنها به پذیرایی از این کارمندان، با قهوه، غذاهای آماده، تامین وعدههای غذایی، نوشیدنیهای انرژیزا و محصولات مراقبت از خود میپردازند.
پروژۀ تماسهای همدلانه در دوران کرونا
دومین پروژۀ این گروه با عنوان «تماسهای همدلانه»، دانشجویان داوطلب را برای مقابله با انزوا و تنهایی به خانههای سالمندان میفرستد.
این پروژه توسط ونسا رضایی-استیونس هدایت میشود. ونسا رضایی-استیونس در ماه ژوئن مدرک کارشناسی ارشد علوم اعصاب و ایمونولوژی را به دست آورد و در حوزۀ حفاظت از جنگل نیز دارای مدارکی است. او در کالج سنت مایکل تحصیل کرده است.
خانم رضایی-استیونز، که در مرکز اُنیل برای مراقبت طولانی مدت در تورنتو مشغول به کار است، میگوید: کار آنها گفتگوهای ویدیویی بین دانشجویان داوطلب با افرادی است که در قرنطینۀ خانگی و یا خانههای سالمندان هستند. حتی فقط یک مکالمۀ کوتاه با یک فرد میتواند تمام روز آنها را بسازد و حال خوشی را برایشان ایجاد کند.
پروژۀ نامههای تشویق و تشکر از کارکنان خط مقدم مبارزه با کرونا
پروژههای دیگر این گروه، شامل «نامههای تشویق و تشکر» است. این پروژه به ارسال نامههای شخصی از جانب دانشجویان داوطلب برای افرادی میشود که در خط مقدم مبارزه با کرونا در خانههای سالمندان مشغول به فعالیت هستند. دانشجویان قصد دارند که از طریق ارسال این نامههای کوتاه، از تلاش و تعهدات آنها قدردانی کنند و اعتقاد دارند که این کار در روحیه بخشی به این افراد بسیار موثر است.
رضایی-استیونز میگوید: اینها افرادی هستند که با وجود شرایط کاری خطرناک، به مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا که امروزه آسیبپذیرترین بخش جامعه هستند، میپردازند. من از نزدیک شاهد این بودهام که پرسنل پرستاری و مراقبتی چقدر برای حفظ امنیت و سلامت بیماران تلاش میکنند. آنها واقعاً شایستۀ تقدیر و تشکر از جانب همۀ افراد جامعه هستند.
پروژۀ با هم گل بدهیم در دروان کرونا
یکی دیگر از پروژههای انجمن دانشجویی توانمندسازی سالمندان (SAGE)، «با هم گل بدهیم» نام دارد. برنامۀ این پروژه، باغبانی در خانۀ افراد سالمند است. این کار برای تقویت روحی سالمندان بسیار موثر بوده و به آنها این امکان را میدهد تا وضعیت عاطفی و روانی خود را تقویت کنند.
خانم حسین میگوید: باغبانی در خانههای سالمندان بسیار مفید است؛ این امر احساس تعامل اجتماعی و احساس بودن در اجتماع را برای ایشان افزایش میدهد. ما با خود فکر کردیم، تابستان است، بیایید از این فرصت استفاده کنیم و با باغبانی در خانۀ افراد سالمند، به شکوفایی احساس آنها کمک کنیم.
گسترش پروژههای حمایتی در اروپا در دوران کرونا
حسین، رضایی-استیونز و سایر اعضای SAGE علاوه بر سخنرانیهایی در دانشگاه تورنتو، توانستهاند اساتید خود را نیز برای پیوستن به این پروژهها تشویق کنند. آنها توانستهاند با افرادی در کشورهای اروپایی نیز در مورد استراتژیهای جدید و نوآوریهای اجتماعی در مراقبت از سالمندان در اروپا گفتگو کنند. به عنوان مثال آنها در سفری به هلند، این پروژه را در کشور هلند و دانشگاه آمستردام گسترش دادهاند.
فرانکو تاورنا، استادیار دانشکدۀ هنر و علوم که از این جنبش حمایت میکند، میگوید: ما از خانههای سالمندان بازدید کردهایم تا انواع سیستمهای اجتماعی و ساختاری موجود در آنها را، برای ارتقاء کیفیت زندگی در سالمندانشان مشاهده کنیم. او که استاد زیستشناسی انسانی است، میگوید که از این گروه دانشجویی الهام گرفته است. وی میگوید این سفر برای آنها نیز الهامبخش بود تا فرصتهای موجود در اینجا را کشف کنند.
دعوت به همکاری در دوران کرونا
خانم حسین میگوید یکی از تأثیرات مخرب پاندمی کرونا، تعطیلی کلاسهای درس در دانشگاه شد. در همین زمان این ایده در ذهن من جرقه زد. چرا که من نمیتوانستم با تمام دانشی که به دست آوردهام، در اینجا بیکار بنشینم و شاهد وضعیت موجود باشم.
انجمن دانشجویی توانمندسازی سالمندان (SAGE)، به دنبال داوطلبان بیشتری برای انجام تمام پروژههای خود است. این انجمن دانشجویان را ترغیب میکند تا به آنها بپیوندند و فعالیتهای آنها را در شبکههای اجتماعی دنبال کنند.
حسین میگوید: پیامهای زیادی برای تقدیر از تلاششان دریافت کرده است. افراد سالمند به آنها پیام میدهند و به آنها میگویند که متشکریم که به فکر ما بودید. این پیامها در عین خوشایند بودن، به ما میگوید که ما به اندازۀ کافی برای جامعه عمل نکردهایم و کارهای بیشتری وجود دارد که باید به انجام دادن آنها اندیشید.