بررسی شیوههای جدید تولید داروهای بیماری کرونا
دانشمندان بیوفیزیک، شباهتهایی را بین فرآیندهای تولید غشای محافظ در ویروس جدید کروناویروس و ویروس سارس یافتهاند که این یافتهها، میتواند در را به روی تولید داروهای جدیدی را باز کند که از تکثیر هر دو ویروس جلوگیری کنند.
در تحقیقات جدید بخش مشترک ویروس سارس و کوید -19، شناسایی شده که سارس-کو-2 نام گرفته است. این بخش از ویروس که توسط داروهایی که از تکثیر و گسترش ویروس جلوگیری میکنند، هدف گرفته میشود. این کشف گامی کلیدی برای توسعۀ داروهای جدید و مؤثرتر برای درمان دو بیماری قرن یعنی سارس و کرونا است.
مایکل وودساید، استاد گروه فیزیک دانشگاه آلبرتا و همکار در مورد این مطالعه توضیح داد: این مطالعه یک فرایند مولکولی است و این موضوع را توضیح میدهد که چگونه ویروس کرونا دست به ساخت پروتئینهای ویروسی ممورد نیاز خود میزند تا توسط خودش را تکثیر کند. به این کار ویروس قاب بندی گفته میشود.
بر اساس توضیحات دکتر وودساید، از آنجا که یکی از محصولات لازم برای این قاب بندی، آنزیمی است که ویروس برای تکثیر خود از آن استفاده می کند، باید این این قاب بندی سیبل هدف داروها باشد. به این ترتیب داروها با تخریب این آنزیم خواهند توانست از پیشرفت ویروس جلوگیری کرده و یک مسیر امیدوار کننده برای تولید داروهای بیماری کرونا شکل بگیرد.
پژوهشگران فرآیند قاب بندی سارس-کو-2، را با همان فرآیند در ویروس همخانوادۀ خود، ویروس کورونایی که باعث شیوع سارس در دهۀ اولیۀ قرن بیست و یکم شد، مقایسه کردند. نتایج آنها نشان میدهد که هم ساختار ژنتیکی و هم ساختار قاب بندی در هر دو ویروس یکسان است.
دکتر وودساید میگوید: این کار مهم است زیرا به ما میگوید که آنچه در مورد قاب بندی در ویروس اصلی سارس آموختهایم، میتواند برای ویروس کرونای جدید نیز کاربرد داشته باشد. اثبات این موضوع یک اصل را نشان میدهد که داروهایی که مولکولهای کوچک را هدف میگیرند، خواهند توانست قاب بندی ویرس را تغییر دهند.
این گروه تحقیقاتی قصد دارند در كارهای آیندۀ خود ببینند كه آیا این ترکیب در سرکوب تکثیر ویروس نیز مؤثر است؟ حتی اگر تأثیر آن به اندازۀ کافی برای ایجاد یک داروی خوب قوی نباشد، میتواند به آنها بیاموزد که در جستجوی چه چیزی باشند که از طریق آن یک داروی خوب. و موثر تولید کنند.
همکاران این تحقیق جان دینمن، استاد گروه بیولوژی سلولی و ژنتیک مولکولی در دانشگاه مریلند، که جهشزایی و مطالعات مبتنی بر قاب بندی سلولی را انجام داده است و لویس پولاک در دانشگاه کرنل، که بر روی میزان پراکندگی اشعۀ ایکس بر ساختارهای پیامهای ویروسها مطالعه کرده، هستند.
این پژوهش توسط انستیتوی تحقیقات بهداشتی کانادا و نوآوران آلبرتا به عنوان بخشی از برنامۀ واکنش سریع تحقیقاتی برای کشف راههای درمان بیماری کوید- 19 انجام شده و در ژورنال بیولوژی شیمی منتشر شده است.